Subscribe Twitter

dinsdag 18 december 2012

Toezicht voor vruchtensapproducenten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat bij vijf Nederlandse vruchtensapproducenten op een nieuwe manier toezicht houden op de kwaliteit en veiligheid van de gebruikte grondstoffen. Dat hebben de NVWA en de vereniging voor de Kwaliteitscontrole van Industrieel Vervaardigde Vruchtensappen, Dutch Quality Control System (DQCS) vandaag afgesproken in een convenant.
Uit controles door de NVWA blijkt dat het zelfregulerende controlesysteem van DQCS goed werkt. Daarom kan de NVWA haar fysieke controles bij de bij DQCS aangesloten bedrijven tot een minimum beperken. De NVWA heeft ook geconcludeerd dat zij via DQCS kan vertrouwen op het zelfregulerende controlesysteem van SGF/IRMA (International Raw Material Assurance) in Duitsland dat verantwoordelijk is voor de kwaliteitsborging voor grondstoffen op de wereldwijde vruchtensappenmarkt.
Het zelfregulerende kwaliteitscontrolesysteem DQCS is opgezet door partijen uit de vruchtensappenbranche om te waken over de kwaliteit en de veiligheid van vruchtensappen op de Nederlandse markt. Onder andere door het analyseren en controleren van vruchtensappen die te koop zijn op de Nederlandse markt wil ze de kwaliteit van producten waarborgen en waar nodig verbeteren.
De afspraken in het convenant gaan gelden voor de vijf Nederlandse bedrijven die nu bij DQCS zijn aangesloten: WILD Juice b.v., FrieslandCampina, Hero, Refresco en H&S Group (H&S Coldstores). Andere Nederlandse sapfabrikanten kunnen zich bij de vereniging aanmelden om ook gebruik te gaan maken van het controlesysteem.

0 reacties:

Een reactie posten