Subscribe Twitter

dinsdag 18 december 2012

Gratis vuurwerkbrillen voor scholen

Leerlingen van ruim tweehonderd basisscholen en middelbare scholen verspreid door heel Nederland krijgen een gratis vuurwerkbril. Het Oogfonds deelt de brillen deze week uit op drie basisscholen. Deze brillen zijn gesponsord door donateurs van het Oogfonds en beschermen de kinderen tegen oogletsel door vuurwerk. Ieder jaar raken namelijk veel kinderen ernstig gewond aan hun ogen, soms met blindheid tot gevolg.
Rond de vorige jaarwisseling waren er ruim 200 vuurwerkslachtoffers met oogletsel. Van hen werden er 21 zelfs helemaal blind. Kinderen werden weer opvallend vaak slachtoffer. En net als voorgaande jaren was de helft van de slachtoffers omstander. Zij staken dus zelf geen vuurwerk af. Als de slachtoffers een vuurwerkbril hadden gedragen, had veel leed voorkomen kunnen worden.
Daarom wil het Oogfonds er samen met Vuurwerkpreventie en diverse andere organisaties voor zorgen dat alle kinderen in Nederland een gratis vuurwerkbril krijgen. Geen suffe veiligheidsbril, maar een hippe bril in verschillende kleurtjes, zodat de kinderen het leuk vinden om hem te dragen. De drie scholen die deze week vuurwerkbrillen van het Oogfonds ontvangen zijn de VierRing in Eindhoven, de Paulusschool in Hilversum en de Arnhemse School Vereniging in Arnhem.
In totaal zijn inmiddels ruim tweehonderd scholen gesponsord. Wilt u ook een school sponsoren? Of een setje van vijf brillen sponsoren voor Euro11,25? Dat kan op www.oogfonds.nl/vuurwerkbril.

0 reacties:

Een reactie posten