Subscribe Twitter

woensdag 28 november 2012

Unix worst duurzaamst

Unox produceert de lekkerste duurzame rookworst van Nederland. Dit blijkt uit de duurzame rookworstentest van Natuur & Milieu. De Extra Magere Rookworst van Unox scoort op de combinatie van smaak en duurzaamheid het hoogst. En is nog gezonder ook. De uitslag van de test is voor foodservice-organisatie Albron aanleiding om de extra magere Unox-worst aan te bieden in haar 1000 restaurants.
In totaal zijn twaalf rookworsten getest op duurzaamheid en smaak. 34 studenten food design van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben de rookworsten aan een smaakkeuring onderworpen. Op smaak scoort de Extra Magere Unox worst een derde plek, vlak nade twee Hema worsten. De duurzaamheidsscores kwamen tot stand met hulp van doorrekeningen van Blonk Consultants. Duurzaamheidskampioenen blijven de plantaardige rookworsten. Van de rookworsten met vlees scoorde De Unox extra magere het best. Deze Unox worst bevat 78% varkensvlees (7% minder dan de gewone magere rookworst) en 14% vet.
In een Nederlands huishouden komt 's winters gemiddeld een keer per twee weken rookworst op tafel.  Rookworsten met minder vlees zijn beter voor het milieu en ook nog eens gezonder omdat we dan minder verzadigde vetten binnenkrijgen. Daarom stimuleert Natuur & Milieu de ontwikkeling van duurzame rookworsten. De jaarlijkse duurzame rookworstentest laat zien dat fabrikanten de test gebruiken


0 reacties:

Een reactie posten