Maar liefst veertig procent van alle Nederlanders geniet minder van kerst door de voorbereiding van het kerstdiner en de bijbehorende stress. Dit blijkt uit onderzoek van plantaardig voedingsmerk Vivera, onder 1.003 volwassen Nederlanders. Door alle stress zag bijna een derde van de Nederlanders hun zelfgemaakte kerstdiner weleens in de soep lopen.
Een mogelijke oorzaak is de druk vanuit de omgeving. Zo voelt 46 procent zich gedwongen een zelfgemaakt diner op tafel te zetten.
Bij het kerstdiner speelt het ouderwetse stukje vlees nog steeds een belangrijke rol: maar liefst 41 procent van alle Nederlanders baseert zelfs hun volledige menu hierop. Toch vindt bijna de helft van hen het geen probleem om volledig vegetarisch te koken voor hun gasten. Vooral de jongvolwassenen (25 tot 35 jaar) merken dat de roep om vlees afneemt (45 procent).
Breken van tradities, kan een recept voor problemen zijn. Zo heeft vijftig procent andere eetwensen dan hun tafelgenoten. Maar liefst 35 procent was dan ook weleens teleurgesteld in de maaltijd die zij met kerst kregen voorgezet.
dinsdag 17 december 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten