dinsdag 27 september 2022
Drop van zeewier
Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld: Drop met als belangrijk component zeewier. Deze nieuwe variant van Klepper en Klepper is vooraf uitvoerig getest bij consumenten. ‘Droplovers’ staan versteld van de goede smaak.
De godfathers van Klepper en Klepper, vader en zoon hebben zich laten inspireren door een bezoek aan een Japans restaurant. Zo hebben ze het idee ontwikkeld voor een umami dropje.
Een van de geheimen van De Beste Drop Ooit is dat Klepper & Klepper hun nieuwe varianten altijd uitgebreid testen. Dat doen ze op de markt, waar Willem Klepper sinds 1990 elke week staat. Daar gaven de ‘testpersonen’ stuk voor stuk aan dat deze drop iets toevoegt aan de complete droplijn van dit dropmerk. De nieuwe zeewier-drop werd unaniem goedgevonden.
Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier nog wel meer aardige eigenschappen. Zo is het een goede bron voor ijzer en eiwitten. En zit het boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. En zeewier is ook nog eens goed voor het milieu. Mits je het op verantwoorde manier oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit de atmosfeer halen.
Het zeewier wat Klepper & Klepper gebruikt is ‘vegan’ en op land geteeld.
De kweekmethode maakt geen gebruik van zoet water, heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit.
Tot slot bevat ook deze smaak net als alle andere varianten van De Beste Drop Ooit, geen gluten en ook geen gelatine. Daarnaast zitten alle varianten in een bio-composteerbare verpakking.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)

0 reacties:
Een reactie posten