Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 1 september 2020

Wie heeft de klusbroek aan?

In Zeeland, Gelderland en Noord-Holland hebben vrouwen thuis duidelijk de klusbroek aan. Sinds de uitbraak van het coronavirus is Nederland massaal aan het klussen geslagen. Dat blijkt uit een analyse van klusplatform Zoofy.

Waar je in de meeste provincies vrijwel een 50-50 verdeling tussen mannen en vrouwen ziet die een klus aanvragen, zijn er op regionaal niveau opvallend grote verschillen. Drie provincies springen er daarbij uit: Zeeland, Gelderland en Noord-Holland. Daar zijn het duidelijk de vrouwen die thuis de klustouwtjes in handen hebben.

Een duidelijke verklaring voor die grote verschillen is lastig te geven. In Noord-Holland zou je kunnen denken aan het feit dat in Amsterdam meer alleenstaande vrouwen dan mannen wonen. Veel van de aanvragen die Zoofy ontvangt komen uit de hoofdstad. Weliswaar wonen in Zeeland en Gelderland volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek sowieso iets meer vrouwen dan mannen. Dat is echter geen verklaring voor het grote verschil tussen mannen en vrouwen.

Verder blijkt uit hetzelfde onderzoek van klusplatform Zoofy blijkt dat Airco onderhoud & Verwijderen wespennest veruit het meeste wordt aangevraagd tijdens de zwoele zomermaanden.

1 reacties:

Anoniem zei

Leuk artikel van Zoofy

Een reactie posten