Pasen staat voor de deur. Dat betekent dat veel mensen bezig zijn met de vraag: ‘Wat eten we met Pasen?’ Nu blijkt dat de temperaturen tijdens de paasdagen de 20 graden ruim gaan passeren, is het antwoord op deze vraag voor sommige mensen anders dan in voorgaande jaren. Een kwart van de Nederlanders overweegt namelijk om tijdens de paasdagen te gaan barbecueën. Dit blijkt uit een online steekproef die Jumbo heeft uitgevoerd. Jumbo verklaart hiermee het BBQ seizoen officieel geopend. Klanten die de weersvoorspellingen nog even willen afwachten, kunnen op het laatste moment hun eetplannen wijzigen. Veel Jumbo winkels zijn tijdens de paasdagen namelijk geopend.
Barbecueën en Pasen gaan prima samen. Kies bijvoorbeeld voor recepten met gele ingrediënten, om het gerecht een extra paasgevoel te geven. Zoals gevulde gele paprika met fetasalade of zoete kipspiesen met mango.De barbecue kan al vroeg op de dag aangestoken worden, want ook voor de brunch of lunch zijn er volop barbecuegerechten te vinden die passen bij de paasdagen, zoals barbecuebruschetta met courgette en mozzarella, zalmpakketjes met asperge of gegrilde filethaasjes met een zomerse salade. Allemaal heerlijke gerechten om samen met de familie of het gezin van te genieten. We vieren Pasen namelijk vooral binnen de familiekring: bijna 5 op de 10 online respondenten viert Pasen met de familie en bijna 4 op de 10 met het gezin. Een kwart viert het alleen met de eigen partner.
vrijdag 19 april 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten