Subscribe Twitter

donderdag 28 december 2017

Slowd houdt vers langer vers

Het net geïntroduceerde Slowd vertraagt het rijpingsproces van verse groenten, fruit en kruiden. Dat zorgt ervoor dat consumenten thuis verse groenten, fruit en kruiden langer vers kunnen houden, waardoor ze minder hoeven weg te gooien en dus geld besparen. En zo natuurlijk ook hun steentje bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling, die in Nederland jaarlijks op 5 miljard Euro uitkomt.

Verse groenten, fruit en kruiden maken het natuurlijke gas etheen aan tijdens het rijpingsproces. Dit etheen zorgt voor een versnelling van de rijping. De actieve potassium permanganaat korrels in Slowd trekken het etheen aan en neutraliseren het. Daardoor vertraagt het rijpingsproces. De natuurlijke korrels, die door hun poreuze honingraatstructuur een groot oppervlak en daarmee adsorptie-vermogen hebben, werken ongeveer dertig dagen in koelkast, fruitschaal of groentebak. Het resultaat is dat vers langer vers blijft, waardoor het langer te gebruiken is: zo’n 2,5 keer langer dan normaal.

Slowd is een commercieel bedrijf, maar streeft er tegelijkertijd naar circulair te ondernemen. De korrels zijn biologisch afbreekbaar en de kartonnen verpakking is gemaakt van landbouwafval en bedrukt met duurzame inkt. 

0 reacties:

Een reactie posten