Subscribe Twitter

dinsdag 27 december 2016

Horloge met skelet uurwerk

Het Utrechtse Pellikaan Timing heeft een horloge ontwikkeld met een zogenaamd skelet uurwerk. Bij een dergelijk uurwerk is er van de platen en bruggen zoveel mogelijk weggehaald zodat voor een belangrijk deel door het uurwerk heen gekeken kan worden. De minimale, laser gesneden wijzerplaat zorgt ervoor dat ook in de kast het kloppend hart duidelijk zichtbaar is. Kortom, een horloge dat echt leeft.

Uitgangspunt van de Flying Dutchman Skeleton is een stalen kast met een diameter van 45mm. Vanaf dit punt wordt een horloge opgebouwd dat uitzonderlijke kenmerken heeft en de Flying Dutchman Skeleton maakt tot een opvallende verschijning in horlogeland.

De kast wordt bewerkt met DLC (Diamond Like Carbon) wat een matzwarte patine geeft. Het DLC-proces is van de hoogste kwaliteit, uitgevoerd door een specialist die ook aan ondermeer Cartier levert.

Het kloppend hart van de Skeleton wordt gevormd door een geskeletteerd uurwerk gefabriceerd door een Franse manufactuur die gespecialiseerd is in complicaties; deze fabrikant levert ook uurwerken aan de Swatch groep, o.a. aan Tissot (ondermeer de T-Complication Squelette). De basisplaat en de bruggen zijn, net als de kast, in zwart uitgevoerd. In dit uurwerk wordt het anker vervangen door een gebalanceerd anker, een vinding van oprichter Hubert Pellikaan waarvoor patent is aangevraagd (aanvraag nummer is NL 1041281). Het zwaartepunt van het anker zit precies in het midden. Hierdoor is de wrijving in de ophanging van het anker heel gering. Voordelen hiervan zijn dat de slijtage minder is en dat de nauwkeurigheid van het uurwerk toeneemt.

0 reacties:

Een reactie posten