Subscribe Twitter

maandag 5 september 2016

Geteste traphekjes ronduit gevaarlijk

Bij een test van de Consumentenbond blijken 4 traphekjes ernstige tekortkomingen te vertonen. De Consumentenbond vindt de hekjes zo gevaarlijk dat ze van de markt zouden moeten worden gehaald. De conclusies zijn gedeeld met de NVWA. 

De geteste traphekjes voldoen volgens de verpakking aan de Europese veiligheidsnorm EN1930:2011, maar in de praktijk blijken ze toch onveilig. Zowel de Jeweret Emma als de Jeweret Laura zijn te openen zonder het verplichte tweede (voet)slot te gebruiken. Een peuter zou daardoor het hekje kunnen optillen en openen. Daarnaast staat het feedbackschermpje van de Laura, dat alleen groen zou moeten zijn als het hekje veilig op slot zit, ook op groen als het niet op slot is.

De Noma Extending Metal moet volgens de bijgeleverde handleiding z├│ hoog ge├»nstalleerd worden dat het lichaam van een kind er met gemak onderdoor past, waarna het blijft steken bij het hoofd. Ook bij de Kidsriver Flexy bestaat het gevaar van eronderdoor kruipen. Bovendien is het textiel van het hekje, dat werkt als een soort rolgordijn op zijn kant, veel te flexibel. Het geeft een klein kind de kans om, steunend op de handvatten, zich over het hekje heen te trekken.

0 reacties:

Een reactie posten