Subscribe Twitter

maandag 13 juni 2016

WhatsApp in tegen voedselverspilling

Het Voedingscentrum wil mensen helpen minder voedsel te verspillen. Nieuwe abri-posters, die vanaf dinsdag door heel Nederland hangen, laten mensen even stilstaan bij hun eigen manier van boodschappen doen. Tegelijkertijd gaat de gloednieuwe dienst WhatsApp Kitchen Assistant van start, waarbij consumenten geholpen worden om efficiƫnter boodschappen te doen. Ook krijgen de volgers van deze gratis dienst bewaartips en inspiratie om met kliekjes te koken. Het Voedingscentrum is een van de eerste landelijke voorlichtingsinstanties die via WhatsApp consumenten gaat helpen.

Op maat inkopen is een slimme manier om minder eten te verspillen. Als je een weekplanning maakt, denk je vooruit over wat je nodig hebt en word je minder snel verleid om iets te kopen dat je niet gaat opeten.

Je voorraad checken, een weekplanning opstellen en een boodschappenlijstje maken helpen je om minder eten weg te gooien. Mensen die erop letten niet te veel in huis te halen, gooien per jaar bijna 24 kilo minder weg dan degenen die liever veel in huis hebben. Alleen al een boodschappenlijstje maken en je eraan houden, maakt dat er ongeveer 4 kilo per persoon per jaar minder eten weggegooid wordt.

Ga naar www.voedingscentrum.nl voor het telefoonnummer en de aanmeldinstructies. Tot eind augustus ontvang je 2x per week een bericht.

0 reacties:

Een reactie posten