Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 28 juni 2016

Flevosap breidt uit

Flevosap breidt uit met een nieuwe variant: appel-rabarber. Inmiddels volop verkrijgbaar bij diverse grote supermarkten. Deze combinatie van fruit en groente is al populair in onder meer moes, jam en gebak.

De combinatie van fruit en groente is een primeur voor Flevosap. De variant is jaarrond te koop. In het schap laat de glazen 1L- fles zich makkelijk herkennen aan de kenmerkende vorm en de vrolijke appel en rabarberstelen op het etiket. De rabarber verwerken we overigens op dezelfde ambachtelijke manier als al het Flevosap-fruit: met behoud van zoveel mogelijk vezels. Dat zorgt voor sap waar je de smaak ziet zitten.

Appels worden ook wel superfruit genoemd. Vooral vanwege pectine, dat cholesterol helpt voorkomen en verlagen. Dat is goed voor hart en bloedvaten! Rabarber is niet alleen lekker, maar bezit ook medicinale eigenschappen. Dat wisten de Chinezen al rond drieduizend jaar voor onze jaartelling. Zo zit er in rabarber appelzuur, waarvan wordt gezegd dat dit het bloed reinigt. Nog een bewijs dat appels en rabarber een topteam vormen!

0 reacties:

Een reactie posten