Subscribe Twitter

woensdag 8 juni 2016

Calorie-inname beperken

Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100% in light- en zerodranken die helemaal geen suikers bevatten. 

 Met de zomer in aankomst, zijn er veel mensen die graag nog wat willen afvallen om bijvoorbeeld straks weer zelfverzekerd in bikini op het strand te kunnen liggen. Meer bewegen speelt hierin een belangrijk rol, maar ook de inname van minder calorieën helpt bij het realiseren van gewichtsreductie. Laagcalorische zoetstoffen zijn ontwikkeld om de consumptie van suiker en calorieën te verminderen, maar toch te kunnen blijven genieten van de zoete smaak die we zo lekker vinden. Op die manier heb je wel de lusten van de zoete smaak, maar niet de lasten van te veel calorieën.

Een systematische review van de literatuur, die dit jaar werd gepubliceerd, bevestigt dat de consumptie van laagcalorische zoetstoffen, leidt tot een lagere calorie-inname en bevorderlijk is voor gewichtsverlies. Een andere recente studie toont aan dat het vervangen van dranken met suiker door light- en zerodranken in het kader van een afslankprogramma leidt tot een significant gewichtsverlies.

0 reacties:

Een reactie posten