Subscribe Twitter

donderdag 17 maart 2016

Meer duurzame kip bij Jumbo

Jumbo Supermarkten zet wederom stappen in het verduurzamen van haar assortiment. Nieuwe Standaard Kip - de kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht - zal voor het einde van dit jaar in nog meer huismerkproducten van de supermarktketen te vinden zijn. Vanaf eind mei zullen een aantal van de Hollandse Maaltijden al plofkipvrij zijn. In de loop van 2016 zal Nieuwe Standaard Kip stapsgewijs in producten als stoommaaltijden, verse pizza’s en maaltijdsalades worden gebruikt. Ook de kipproducten in het vleeswarenschap gaan dit jaar over naar deze duurzamere kip. Nieuwe Standaard kip is de enige kip, in vergelijking met andere supermarkten, die het dichtst bij 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming komt.

Jumbo vindt het belangrijk dat de producten die bij haar in de schappen liggen zijn geproduceerd met zorg voor mens, dier en milieu.

Nieuwe Standaard Kip ligt sinds het najaar van 2014 bij Jumbo in het verse kipschap. Deze duurzamere kip wordt daarnaast ook verwerkt in diverse tapassalades. Bij de grillcorner in diverse Jumbo winkels wordt eveneens alleen nog maar Nieuwe Standaard Kip verkocht.

De levensomstandigheden van Nieuwe Standaard Kip zijn aanzienlijk beter dan basiskip, ook wel plofkip genoemd. Nieuwe Standaard Kip is een langzaamgroeiend ras, leeft langer, wordt minder zwaar en heeft meer leefruimte. Daarnaast krijgt de kip natuurlijk daglicht en heeft daardoor een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook krijgt Nieuwe Standaard Kip zogenaamd afleidingsmateriaal.

0 reacties:

Een reactie posten