Subscribe Twitter

woensdag 23 maart 2016

Heinz lanceert ‘Grow Your Own’ programma

Heinz lanceert in Nederland hun wereldwijde Grow Your Own programma. Met dit programma daagt de bekendste producent van tomatenketchup Nederlandse huishoudens uit om hun eigen Heinz tomaten te verbouwen. Het bedrijf deelt zijn 140 jaar kennis en kunde van tomatenteelt, from field to fork. Want hoewel iedereen weet dat ketchup gemaakt wordt van tomaten, weten maar weinig mensen hoe het productieproces er precies uit ziet en hoe de geliefde smaak tot stand komt. Sinds 1 maart zijn de flessen met Heinz tomatenzaadjes verkrijgbaar bij een aantal reguliere verkooppunten in Nederland.


Er zijn veel verschillende soorten tomaten, maar Heinz gebruikt alleen zijn eigen verbouwde, meer vlezige ketchuptomaten om Tomato Ketchup van te maken. Deze tomaten worden verbouwd in Spanje, Portugal en Californië en Heinz kan per fles precies zeggen van welk veld de tomaten afkomstig zijn. Door het gebruik van speciale ketchuptomaten is de ketchup van Heinz dikker dan andere soorten en merken, zonder de toevoeging van zetmeel. Om het hele jaar door ketchup te produceren, wordt van de tomaten eerst een pasta gemaakt die langer houdbaar is. Daardoor kan er ook tomatenketchup gemaakt worden totdat de nieuwe oogst beschikbaar is.

Aan de start van het productieproces wordt de tomatenpasta gemengd met azijn, suiker, zout, water en diverse kruiden. Na het mengen van de ingrediënten wordt de mix verhit en vervolgens verdikt. Als de ketchup klaar is wordt deze gekoeld en vervolgens afgevuld in flessen. Tomatenketchup mag alleen de naam Heinz dragen als hij gemaakt is van Heinz’ zongerijpte tomaten, geen kunstmatig conserveringsmiddel of zetmeel bevat, en een helderrode kleur en de juiste dikte heeft. Heinz Tomato Ketchup bevat alleen natuurlijke ingrediënten die zorgen dat de tomatenketchup lang goed blijft. 0 reacties:

Een reactie posten