Heinz lanceert in Nederland hun wereldwijde Grow Your Own programma. Met dit programma daagt de bekendste producent van tomatenketchup Nederlandse huishoudens uit om hun eigen Heinz tomaten te verbouwen. Het bedrijf deelt zijn 140 jaar kennis en kunde van tomatenteelt, from field to fork. Want hoewel iedereen weet dat ketchup gemaakt wordt van tomaten, weten maar weinig mensen hoe het productieproces er precies uit ziet en hoe de geliefde smaak tot stand komt. Sinds 1 maart zijn de flessen met Heinz tomatenzaadjes verkrijgbaar bij een aantal reguliere verkooppunten in Nederland.
Er
zijn veel verschillende soorten tomaten, maar Heinz gebruikt alleen
zijn eigen verbouwde, meer vlezige ketchuptomaten om Tomato Ketchup van
te maken. Deze tomaten worden verbouwd in Spanje, Portugal en Californië
en Heinz kan per fles precies zeggen van welk veld de tomaten afkomstig
zijn. Door het gebruik van speciale ketchuptomaten is de ketchup van
Heinz dikker dan andere soorten en merken, zonder de toevoeging van
zetmeel. Om het hele jaar door ketchup te produceren, wordt van de
tomaten eerst een pasta gemaakt die langer houdbaar is. Daardoor kan er
ook tomatenketchup gemaakt worden totdat de nieuwe oogst beschikbaar is.
Aan de start van het productieproces wordt de tomatenpasta gemengd met
azijn, suiker, zout, water en diverse kruiden. Na het mengen van de
ingrediënten wordt de mix verhit en vervolgens verdikt. Als de ketchup
klaar is wordt deze gekoeld en vervolgens afgevuld in flessen.
Tomatenketchup mag alleen de naam Heinz dragen als hij gemaakt is van
Heinz’ zongerijpte tomaten, geen kunstmatig conserveringsmiddel of
zetmeel bevat, en een helderrode kleur en de juiste dikte heeft. Heinz
Tomato Ketchup bevat alleen natuurlijke ingrediënten die zorgen dat de
tomatenketchup lang goed blijft.
0 reacties:
Een reactie posten