Subscribe Twitter

donderdag 31 maart 2016

Subsidie voor brood zonder koolhydraten

Bakkerij Wiltink uit Doetinchem en TOP BV uit Wageningen gaan onderzoeken of het mogelijk is op grote schaal eiwitbrood te bakken vrijwel zonder koolhydraten. Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren de EU, het rijk en provincie Gelderland €700.000 in het onderzoek dat voor een doorbraak kan zorgen in de voedselindustrie.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: 'Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van. En het smaakt nog goed ook. Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland'.

De technologie van Bakkerij Wiltink en Top BV. is bij uitstek geschikt om een ‘eiwitbrood’ met een hoog groentevezelgehalte te ontwikkelen. Voorstudies hebben aangetoond dat het mogelijk is op grote schaal brood te bakken met eiwit en vezels en vrijwel geen koolhydraten, maar dat toch een vergelijkbare textuur en smaak heeft als gewoon brood. Het vormt een nieuwe eiwitbron die zal concurreren met andere, vooral dierlijke eiwitten in onze voeding.

0 reacties:

Een reactie posten