Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 5 januari 2016

Nederlander wil 9 kilo kwijt

Na een smakelijke decembermaand is januari sportmaand bij uitstek. Nederlanders die afvallen als sportdoel hebben, willen gemiddeld negen kilo kwijt. Bijna een derde van de Nederlanders (29%) hangt zijn sportdoel echter binnen een kwartaal alweer aan de wilgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Fit For Free onder 1.000 Nederlanders, uitgevoerd door Panel Wizard. D

De reden dat mensen afhaken is in de helft van de gevallen gebrek aan motivatie. Om die motivatie vast te houden vindt 53 procent het stellen van een doel essentieel. Daar speelt Fit For Free op in met de introductie van de Wall of Goals. Een muur in alle 78 vestigingen, waar leden hun sportdoel op kunnen vereeuwigen om gemotiveerd te blijven.

De redenen waarom we willen afvallen of onze conditie willen verbeteren lopen uiteen. Van jezelf fitter voelen (80%), stress verminderen (50%) en zelfverzekerder zijn, tot goed voor de dag komen in zwemkleding (11%) en zelfs indruk maken tussen de lakens (7%).

Uit het onderzoek komt naar voren dat er nog werk aan de winkel is. Nederlanders beoordelen hun lichaam erg laag met een krappe voldoende: 6,6. Bijna één op de vijf Nederlanders (19%) geeft zijn lichaam zelfs een 5,0 of lager. Mannen waarderen zichzelf gemiddeld net een half puntje hoger (6,8) dan vrouwen (6,3). In Drenthe zijn mensen het meest tevreden met hun lichaam. Met een 6,9 scoren zij het hoogst van alle provincies, terwijl Limburgers zichzelf met een 6,2 het laagste cijfer geven.

0 reacties:

Een reactie posten