Subscribe Twitter

maandag 18 januari 2016

Gezond eten: houden we dat vol?

Hoe staat het met de goede voornemens van twee weken geleden? En houden we dat een beetje vol? Albert Heijn vroeg Nederland hoe makkelijk of moeilijk het is om gezonde eetvoornemens waar te maken. Dat leverde opmerkelijke resultaten op. 7 op de 10 mensen wil graag een stap zetten om gezonder te leven.

In de top 3 staan gezonder eten (35%), het behouden of bereiken van een gezond gewicht (34%) en vaker bewegen/sporten (29%). Een mooi streven, maar lukt het ook? 58% van Nederland verwacht gezond eten niet vol te houden. Bovendien denkt 24% dat de bereiding van gezonder eten meer tijd kost. Albert Heijn laat zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn. De supermarktketen zette de meest gegeten gerechten van Nederland op een rijtje. En geeft klanten tips hoe je deze met een paar kleine aanpassingen net iets gezonder kunt maken.

Gezonder eten staat hoog op de goede voornemens-lijstjes. Mensen willen graag afvallen (51%), gezonder leven (48%), meer energie krijgen (22%) of zich beter in hun vel voelen (22%). Zes op de tien Nederlanders die gezonder willen eten, verwachten dit echter niet een heel jaar vol te houden. In het onderzoek geven mensen aan dat ongezond eten snel en makkelijk is (36%) en dat het bereiden van gezonder eten meer tijd kost (24%). Ook denken 4 op de 10 Nederlanders dat gezonder eten duur is.

0 reacties:

Een reactie posten