Subscribe Twitter

donderdag 24 december 2015

Groot verschil kwaliteit wasmiddel

Tussen verschillende wasmiddelen van één merk kan veel kwaliteitsverschil zitten, blijkt uit het bontwasmiddelen-onderzoek van de Consumentenbond. Ariel Compact Poeder kleur & stijl is 'Beste uit de test' maar de vloeibare versie van hetzelfde merk bungelt onderaan in de ranglijst.

De Consumentenbond vergeleek 21 bontwasmiddelen op het verwijderen van vlekken (telt voor 65% mee in de beoordeling), kleurbehoud, kleuroverdracht tegengaan, vergrauwing en zichtbare wasmiddelresten. Ariel-poeder is de beste vlekkenverwijderaar. Op kleurbehoud en vergrauwing scoren alle middelen goed, behalve het duurzame Ecover, die krijgt een 4,6 voor het tegengaan van vergrauwing. Het tegengaan van kleuroverdracht van het ene op het andere kledingstuk is daarentegen voor praktisch alle wasmiddelen een moeilijke klus. Alleen Persil Duo-Caps Color scoort hier echt goed op. Zowel de vloeibare als de poederwasmiddelen van prijsvechters Lidl en Aldi doen het goed en staan met vier producten bij de eerste zes. Formil Ultra Plus Color poeder (Lidl) is 'Beste koop'.

Er is geen eenduidig kwaliteitsverschil tussen vloeibare en poederwasmiddelen: beide varianten eindigen zowel hoog als laag in het onderzoek. Eerdere tests  van de Consumentenbond lieten zien dat kleuren sneller vervaagden bij poeder, daar is nu geen sprake meer van. Voor witte was werkt een poeder wel beter, bleek uit onderzoek van de Consumentenbond in 2014.
 

1 reacties:

Pieter van Halsteren zei

Fijn om dit te lezen. Ik dacht namelijk dat vloeibare wasmiddel veel beter dan poeder was om je kleren schoon mee te krijgen. Blijkt dat het gewoon tussen mijn oren zat.

Een reactie posten