Subscribe Twitter

donderdag 24 september 2015

Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij van Hest uit Goirle maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2015. Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink riep Paul Brands van Keurslagerij van Hest uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht. Ook werd de prijs voor de Lekkerste Gehaktvariant uitgereikt aan Theo Beerens van Slagerij Beerens uit Eindhoven.

De tweede prijs is gewonnen door Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank die vorig jaar ook tot de finalisten van de Lekkerste Bal Gehakt behoorde. Daarnaast behaalt Keurslagerij Ron de Kwant ook de tweede plaats in de Lekkerste Gehaktvariant met zijn 'Slagers Sushi'. Ook de derde prijs ging naar een slager die eerder goed scoorde bij de Lekkerste Bal Gehakt. Beerens Slagerij & Traiteur uit Best gaat dit jaar met de derde prijs naar huis.

De gehaktballen van Paul Brands van Keurslagerij van Hest winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

0 reacties:

Een reactie posten