Nederlanders eten minder vaak vlees. Gaan we straks allemaal aan de zeesla? Duurzaam hoeft niet duur te zijn. Er valt ook nog winst te behalen door goed voedsel niet weg te gooien.
Wat schaft de pot? De standaard Hollandse kost – aardappelen, groente en vlees – komt steeds minder vaak op tafel. Steeds meer mensen eten ‘flexitarisch’: 55 procent van de Nederlanders eet 3 dagen in de week of vaker geen vlees. Dat was 5 jaar geleden nog 40 procent. Ze kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten bij de warme maaltijd of tussendoor. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het Voedingscentrum.
Je kunt prima zonder vlees als je goede vervangers en andere voedingsmiddelen binnenkrijgt, stelt het Voedingscentrum. Er zijn veel alternatieven, zoals soja, peulvruchten, tofu, noten en pinda’s. Deze vervangers heb je als flexitariër of vegetariër nodig om voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12 binnen te krijgen.
Wat schaft de pot? De standaard Hollandse kost – aardappelen, groente en vlees – komt steeds minder vaak op tafel. Steeds meer mensen eten ‘flexitarisch’: 55 procent van de Nederlanders eet 3 dagen in de week of vaker geen vlees. Dat was 5 jaar geleden nog 40 procent. Ze kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten bij de warme maaltijd of tussendoor. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het Voedingscentrum.
Je kunt prima zonder vlees als je goede vervangers en andere voedingsmiddelen binnenkrijgt, stelt het Voedingscentrum. Er zijn veel alternatieven, zoals soja, peulvruchten, tofu, noten en pinda’s. Deze vervangers heb je als flexitariër of vegetariër nodig om voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12 binnen te krijgen.

0 reacties:
Een reactie posten