Subscribe Twitter

woensdag 25 februari 2015

Panasonic lanceert nieuwe wasmachines

Panasonic breidt zijn Inverter-wasmachines uit met twee nieuwe modellen: de NA-148XS1 en de NA-148XR1. De modellen zijn voorzien van het AutoCare-programma van Panasonic. AutoCare is een innovatief wasprogramma dat elke wasbeurt nauwkeurig afstemt. Het wordt aangestuurd door ECONAVI, een systeem van Panasonic met vier slimme sensoren.

Wordt er een kleine hoeveelheid was in de NA-148XS1 of NA-148XR1 gestopt, dan stelt de Load Sensor vast dat daarvoor minder water nodig is. Het AutoCare-programma past dan de hoeveelheid water aan en berekent hoe lang de wasbeurt moet duren. Hierdoor worden water en energie efficiënt gebruikt.

Bij een hogere watertemperatuur is er minder tijd nodig om de machine op te warmen tot de temperatuur waarbij het wasmiddel perfect oplost. De Temperature Sensor van Panasonic houdt de daadwerkelijke temperatuur van het aangevoerde water in de gaten, om ervoor te zorgen dat het wasmiddel snel en op de juiste manier oplost, en stelt – ook weer automatisch – de lengte van de wasbeurt in op de optimale duur.

De Optical Sensor zorgt ervoor dat de was grondig en efficiënt schoon wordt: de sensor stelt vast hoe vuil het wasgoed is en stemt de wastijd, temperatuurinstelling, hoeveelheid water en het aantal spoelbeurten daarop af. Bovendien stelt de Optical Sensor met behulp van een infraroodstraal slim vast hoe helder het water met het wasmiddel is. Zo wordt niet alleen gekeken hoe vuil de was is, maar ook welk type wasmiddel is gebruikt. Vervolgens laat de sensor de machine weten of die grondig of minder intensief te werk moet gaan.

Niet alle materialen houden even veel water vast. Daarom hoeven synthetische stoffen bijvoorbeeld minder lang te worden gecentrifugeerd dan katoen. De Material Sensor van Panasonic bepaalt aan de hand van de hoeveelheid water in de stof de verhouding tussen katoen en synthetische materialen in de lading en kiest vervolgens de optimale centrifugeduur.

De borstelloze Inverter-motor en de innovatieve ECONAVI sensortechnologie van Panasonic laten de gebruiker energie en water besparen tijdens het wassen. De drie 3D HydroActive+-waterstralen uit verschillende richtingen zijn krachtiger en hebben een groter bereik – van de voorkant van de trommel tot helemaal achterin. Dit zorgt voor een snelle aanvoer van water, zodat het wasmiddel diep doordringt in de was, en voor krachtige spoelprestaties. Stoffen worden hierdoor efficiënt gewassen bij een lager energieverbruik.

0 reacties:

Een reactie posten