Subscribe Twitter

maandag 26 januari 2015

Zelf kleding maken toenemende trend

Je eigen kleding maken is weer helemaal ín. Een trend die niet alleen door Knipmode, het grootste zelfmaakmodeblad van Nederland, wordt opgemerkt. Knipmode werkt daarvoor samen met RTL 4 voor het nieuwe televisieprogramma: 'Door Het Oog Van De Naald'. De eerste aflevering is op 28 januari bij RTL 4 (20.30-21.30 uur).

Tien duo's, van coupeur tot talentvolle hobbyist, gaan met elkaar een bloedstollende naaiwedstrijd aan. De deelnemers worden uitgedaagd om Knipmode-patronen te verwerken tot unieke kledingitems. De stellige verwachting is dat dit programma een groeiende groep mensen gaat inspireren. In andere landen leidden dergelijke programma's al tot een ongekende run op naaischolen en textielwinkels. Én florerende websites en magazines voor zelfmaakmode. Dat valt ook in Nederland te verwachten.

Peggy Weijergang, hoofdredacteur Knipmode: "Zelf kleding maken is helemaal hot. De consument zegt de uniformiteit van de confectie-industrie vaarwel en gaat zelf op ambachtelijke wijze aan de slag. Steeds meer jongeren pakken de naaimachine en maken hun eigen, onderscheidende kledingcreaties. Of passen juist al bestaande kleding aan."

1 reacties:

Jan Pieter zei

Voor een paar euro koop je de mooiste kleding op de rommelmarkt.

Een reactie posten