Subscribe Twitter

maandag 19 januari 2015

Meer klussen, minder doe-het-zelf

We worden minder handig. Gevolg: voor klussen in en om het huis schakelen we steeds vaker vaklui in. En als we dan toch een keer zelf de boor oppakken, lenen we die wel bij de buren.

De loodgieter, de schilder en de elektricien krijgen het weer drukker. Nederlanders besteden steeds meer klussen in en om het huis uit. In de afgelopen 6 maanden zijn in heel Nederland in totaal 3 miljoen klussen vergeven. Dat zijn er ruim 400.000 meer dan is voorspeld voor deze periode. Dat blijkt uit de Klusmonitor van Market Response, in opdracht van Werkspot.nl.

In 2014 is op Werkspot.nl 83 miljoen euro meer gestoken in het uitbesteden van klussen dan een jaar eerder. Volgens Ronald Egas van Werkspot.nl is er sprake van een aanhoudende positieve trend. Dat we steeds meer aan professionals overlaten, heeft 2 belangrijke redenen, stelt Dirk Mulder, sectormanager Food & Retail van ING. “De trend is dat mensen minder handig worden. We doen steeds minder zelf. Een andere factor is dat de kwaliteit van de huizen hoger ligt dan een aantal jaren geleden. De meeste huizen zijn al op een goede manier verbouwd. Op de middellange termijn is dat ook wel een bedreiging voor de klusmarkt.”

0 reacties:

Een reactie posten