Subscribe Twitter

donderdag 29 januari 2015

Alternatief voor vochtig toiletpapier

Vochtig toiletpapier wordt vaak doorgespoeld, waardoor verstoppingen ontstaan in rioleringen en rioolpompen. De Amsterdamse ondernemer Hans van der Schaaf heeft hier een duurzame oplossing voor bedacht.

Na de uitvinding van het toilet is er veel veranderd. De meest recente ontwikkeling is komst van vochtige doekjes of vochtig toiletpapier. Deze doekjes moeten na gebruik in de prullenbak maar de meeste mensen spoelen ze gewoon door. Het gevolg hiervan is verstopte toiletten of nog erger, verstopte riool pompen. Dit kost bij elkaar jaarlijks ongeveer 55 miljoen euro (cijfers: stichting rioned).

De sector zelf heeft als oplossing een vuilnisemmer bedacht waar de doekjes in gedeponeerd kunnen worden. Dit heeft niets veranderd, de doekjes blijven doorgespoeld worden, met alle gevolgen van dien.

Vanaf nu is er een alternatief, de Whype. Dit is een dispenser die gevuld wordt met de daarvoor bestemde lotion. Door gewoon toilet papier over de Whype te rollen wordt het bevochtigd met de lotion. Na gebruik, mag dit doorgespoeld worden, in tegenstelling tot vochtige doekjes.

Daarnaast is de milieubelasting van de Whype flink lager dan dat van vochtig toiletpapier. Vochtige doekjes drogen uit en worden dan weggegooid en vervangen, dus ook opnieuw geproduceerd, verpakt en vervoerd. De Whype kan zeer lang mee en 1 flesje lotion is genoeg voor ongeveer een maand.

0 reacties:

Een reactie posten