Subscribe Twitter

maandag 22 december 2014

Met lelijke groenten niets mis

Bereiden we dit jaar een kerstdiner met tweebenige wortels en kromkommers? Lelijke groenten zijn nu ook welkom in de supermarkt. Een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan?

Uiterlijk is niet belangrijk. Het gaat om de inhoud. Met een kromme komkommer of een bleke peen is niks mis. Daarom biedt Albert Heijn een pakket ‘buitenbeentjes’ aan. Volgens de supermarktketen vinden steeds meer klanten het niet erg als groente en fruit er gek uitzien. Zij kunnen nu een doos kopen met daarin appel, kiwi, handsinaasappel, paprika, komkommer en winterpeen. Een pakket kost 3,99 euro, wat volgens AH ongeveer een kwart goedkoper is dan de normale prijs.
.
De gekke groenten zijn voorlopig alleen online te bestellen. AH wil zo peilen wat klanten ervan vinden. ‘Als de reacties positief zijn, willen we de buitenbeentjes ook in een aantal (grotere) winkels aanbieden’, meldt de supermarkt. Op de website van AH staan ook tips om te koken met deze ingrediĆ«nten. Zo zijn er recepten voor mosterdvis en wortelknoflookpuree, varkensrollade met appelcompote, en zalm met couscous en sinaasappel.

0 reacties:

Een reactie posten