Subscribe Twitter

dinsdag 14 oktober 2014

Peulvrucht wordt populair

Peulvruchten als linzen, kikkererwten en kidneybonen zijn steeds vaker in de Nederlandse keukens te vinden. De laatste twee jaar zijn we in ons land bijna 30 procent meer van deze exotische bonen gaan eten. We eten inmiddels jaarlijks 7.3 miljoen kilo peulvruchten (tegenover 5,6 miljoen in 2012). Dit maakt Bonduelle bekend.

Onderzoeksbureau GfK ondervroeg in opdracht van Bonduelle 1000 vrouwen over kookgedrag en peulvruchten. Een derde van de vrouwen die wel eens exotische bonen eet, is hier de laatste jaren meer van gaan eten. Wat opvalt is dat de meeste vrouwen peulvruchten als groentevervanger zien. Dat het ook als vleesvervanger kan dienen is een heel kleine groep bekend. Gezondheid/voedingswaarde en de smaak zijn volgens vrouwen veruit de belangrijkste eigenschappen van de hoofdmaaltijd. Wat opvalt is dat het merendeel van de vrouwen groente beschouwt als het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Vlees/vis volgt op een tweede plek.

0 reacties:

Een reactie posten