Subscribe Twitter

donderdag 23 oktober 2014

Even krokant als frituursnack

Door een innovatieve producttechnologie van fabrikant Royaan is het nieuwe assortiment ovensnacks van Kwekkeboom voortaan net zo krokant als snacks uit de frituur. Daarmee zijn alle nadelen van thuis frituren verleden tijd en kan de frituurpan voor het bereiden van snacks voorgoed naar zolder. De nieuwe generatie ovensnacks en -hapjes, voorzien van een krokante-korst-technologie is vanaf 20 oktober verkrijgbaar bij de supermarkten van Albert Heijn en de week erna ook in de winkels van Jumbo. Naast kroketten en bitterballen (met 100% rundvlees) zijn er ook kaashapjes met cheddar en vier varianten kiphapjes (met 100% kipfilet).

Enkele maanden geleden introduceerde Kwekkeboom fabrikant Royaan de ovensnacks al met groot succes bij bedrijven die buitenshuis actief zijn. Zo zijn de Kwekkeboom Oven croquetten op vluchten van Corendon inmiddels elke dag uitverkocht. "Wij hebben de Kwekkeboom Oven croquetten nu drie maanden aan boord van een aantal van onze vluchten. Het resultaat is verbazingwekkend. We hebben in die tijd al 9000 broodjes croquet geserveerd. Onze passagiers zijn laaiend enthousiast over het resultaat en kunnen niet geloven dat wij geen frituur aan boord hebben", vertelt Daisy Homoet-Mijnals, woordvoerder van Corendon.

Bestaande snacks, die krokant uit de frituur komen, zijn bij ovenbereiding meestal slap. Niet erg aantrekkelijk, dus. Kwekkeboom omarde twee jaar geleden een nieuwe producttechnologie waarmee de krokantheid van snacks uit de oven gegarandeerd kon worden. De fabrikant paste deze toe op de bekende en geliefde snacks in het assortiment (kroketten en bitterballen) maar ontwikkelde tegelijkertijd enkele vernieuwende hapjes (kiphapjes gevuld met verschillende sauzen). Het doel was om de krokantheid van goed gefrituurde ovensnacks minimaal te evenaren en nieuwe hoogwaardige kwaliteitsproducten te ontwikkelen die makkelijk thuis in de oven bereid kunnen worden.

0 reacties:

Een reactie posten