Subscribe Twitter

maandag 1 september 2014

Kleinste brandblusser ter wereld

De NONFIRE by Bourgini brandblusser is, met haar vijftien centimeter, de kleinste brandblusser ter wereld en daarom eenvoudig te bedienen met slechts één hand. Het is de enige brandblusser ter wereld zonder drijfgas en werkt daarom direct en altijd, zelfs wanneer ze ondersteboven is gehouden of een keer is omgevallen. Dit in tegenstelling tot traditionele brandblussers, die dan niet meer werken.

De cijfers liegen er dan ook niet om. In 2013 braken er in Nederland per dag 16 branden uit in huis. Daarbij vielen 600 (zwaar)gewonden en 52 doden, zo becijfert Brandweer Nederland. En: nergens in huis ontstaat zo vaak brand als in de keuken.

De NONFIRE by Bourgini kan zo'n vijf liter brandend keuken- of frituurvet blussen. Ze zijn vanuit elke hoek te gebruiken, spuiten schuim die de (elektronische) apparatuur en omgeving niet aantast en zijn drie jaar houdbaar. Bijkomend voordeel: in tegenstelling tot traditionele brandblussers hoeft de NONFIRE by Bourgini niet periodiek gekeurd te worden en niet rechtop bewaard te worden. Bovendien krijgt de eigenaar na drie jaar automatisch een seintje dat de brandblusser aan vervanging toe is. 

0 reacties:

Een reactie posten