Subscribe Twitter

donderdag 24 april 2014

Fruitdamp in waterpijp

Nu waterpijproken steeds populairder wordt in Nederland, heeft groothandel TGC Trading een nieuw product zonder tabak, nicotine en andere schadelijke stoffen op de markt gebracht. Bij deze Shisha Fruits worden stukken fruit in de waterpijp verwarmd, waardoor fruitdampen vrijkomen. Die maken van de waterpijp een veilig alternatief voor roken met tabaksproducten.
TGC Trading is de eerste in Nederland die de fruitsmaken aanbiedt. ,,We zien dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een minder schadelijk alternatief voor tabak. Dit sluit daarom perfect aan bij het nieuwe roken," zeg directeur Rutger Cranssen.
Het bedrijf zag de verkoop van waterpijpen en accessoires de afgelopen jaren explosief stijgen. Hoewel steeds meer mensen dit als een alternatief voor het oude roken zien, wordt ook in een waterpijp tabak verbrand en ademt de gebruiker schadelijke stoffen in.
Bij de gepatenteerde DeCloud Shisha Fruits is dat niet zo. Die worden geheel gemaakt van stukken vers fruit. De vruchten en bessen worden niet verbrand, maar verdampt, waardoor een fruitige stoom vrijkomt. Het product bevat geen nicotine en is dus niet verslavend. De fruitdampen mogen ook gewoon gerookt worden in de horeca. ,,Shisha Fruits maken het mogelijk op een veilige manier van de waterpijp te genieten," aldus Cranssen.
Behalve in waterpijpen is de groothandel gespecialiseerd in elektronische sigaretten en alle benodigdheden, net als de waterpijp een product van het nieuwe roken. Het bedrijf volgt dan ook de discussie over de schadelijkheid van e-sigaretten. Die is weer opgelaaid omdat de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wil dat consumenten gewaarschuwd worden voor de gevaren van de schadelijke stoffen die in de verpakkingen zitten.
De DeCloud Shisha Fruits bevatten geen schadelijke stoffen. In totaal zijn er 19 smaken: banaan, groene appel, citroen, meloen, mint, gemixt fruit, ananas, framboos, rode appel, watermeloen, aardbei, sinaasappel, peer, pruim, mango, witte druif, rode druif en perzik. Met één potje van vijftig gram kunnen mensen tien tot vijftien uur waterpijp roken, twee keer zo lang als met traditionele tabaksproducten.

0 reacties:

Een reactie posten