Subscribe Twitter

dinsdag 11 februari 2014

Grolsch innoveert op basis van oud recept

Innovatie staat wederom bovenaan de agenda van bierbrouwer Grolsch. Na de introductie van De Klok Bier, Stender, Stender Lemon & Lime, Stender Red Orange en Kornuit heeft Grolsch de smaak te pakken. In maart 2014 komt de brouwer opnieuw met een nieuw bier: Grolsch Radler (uitsluitend voor 18 jaar en ouder). Grolsch speelt hiermee in op de groeiende populariteit van Radlers in Nederland. Bovendien willen consumenten vaker nieuwe merken, smaken en belevingen proberen.
De bedenker van Radler is Franz Kugler, een Beierse kroegbaas. In 1922 kwam hij als eerste op het idee om bier en vruchtensap te mengen voor de dorstige fietsers op zijn terras. Vandaar ook de naam (fahr)radler. Inmiddels zijn ook de Nederlanders het frisse karakter van Radlers gaan waarderen. Als hommage aan Franz brouwt Grolsch daarom 'Radler zoals het bedoeld is': echt Grolsch bier met echt vruchtensap.
Grolsch Radler bevat 2% alcohol, is fris van karakter en natuurlijk gebrouwen met pure ingrediƫnten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen. Vanaf 10 maart aanstaande is Grolsch Radler verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen. Vanaf april 2014 kunnen consumenten ook in de horeca genieten van een heerlijke frisse Grolsch Radler. Daar wordt Grolsch Radler geserveerd in een nieuw bijpassend en eigentijds glas. Grolsch Radler is het hele jaar door beschikbaar.


0 reacties:

Een reactie posten