Subscribe Twitter

dinsdag 6 augustus 2013

Overlast van mieren?

Ongedierte is misschien wel één van de grootste frustraties in de zomer. Vooral grote aantallen mieren zijn vervelend en vooral erg onhygiënisch. Door grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd in combinatie met de hoge temperaturen in het vooruitzicht is de verwachting dat het aantal mieren in augustus explosief toeneemt meldt Drogisterij.net
Mieren zijn altijd opzoek naar zoetigheden, voedselresten, vocht en nestgelegenheid. In het voorjaar en de winter worden zijn ze vooral opzoek naar warmte, maar nu zoeken ze vooral vochtige plaatsen op. In de keuken zijn ze vaak terug te vinden in de gootsteen, het koffiezetapparaat of in de vaatwasmachine. In de badkamer zijn ze dol vochtige washandjes en de afvoer van de waterleidingen.
Tot nu toe lijken vooral mieren voor overlast te zorgen. De webwinkel Drogisterij.net ziet de laatste dagen een groeiende vraag in producten tegen mieren. "Dit jaar verkochten we al 67% meer producten tegen mieren dan voorgaande jaren. Op de tweede plaats zien we een sterke groei van in producten tegen muggen." zegt gediplomeerd drogist René Santifort van Drogisterij.net.
Een aantal tips kunnen helpen de mieren op afstand te houden. Maak het mieren niet gemakkelijk om in huis te komen en strooi anti-mierenpoeder op plaatsen waar u vermoedt dat er mieren zitten. Bij overlast kunt u ook een mierenlookdoos gebruiken.

0 reacties:

Een reactie posten