Subscribe Twitter

donderdag 8 augustus 2013

Kinderen de baas over het toetje

Ruim de helft van de ouders zegt het moeilijk te vinden hun kinderen iedere dag de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te laten eten. Hoe ze het dan toch voor elkaar boksen? Volgens Nederlandse ouders is eten fun maken de beste aanpak. Met straf dreigen of kwaad worden (5,8%) is uit; ouders van nu gooien het over de positieve boeg. De top 3 uit hun trukendoos: kinderen belonen voor het opeten van gezonde kost (34%), het aloude 'lepel-als-vliegtuig' trucje (18%) en het leuk presenteren van eten in de vorm van bijvoorbeeld een gezichtje of vormpje (12%).
Voor 1 op de 3 ouders is het klaarmaken van vers fruit zo'n drempel, dat zij kiezen voor een makkelijker alternatief. Ruim een kwart zwicht voor koek, snoep of zoutjes als snack voor de kinderen. Dit terwijl de meerderheid van de ouders vers fruit als gemakkelijk tussendoortje voor hun kroost ziet. Ook geeft meer dan twee derde aan dat het klaarmaken van vers fruit hen weinig moeite kost. Na de banaan staat de aardbei op de tweede plaats in de top 10 van gemakkelijk klaar te maken fruit. Met de framboos op de vijfde en de braam op de zevende plaats scoort zomerfruit goed op 'klaarmaakgemak'.
Kinderen zijn het er massaal over eens: toetjes zijn lekker. En ze boffen: dik driekwart van de kinderen heeft medezeggenschap over de keuze van het toetje. Volgens hun ouders is de favoriete maaltijd van kinderen echter ongezond. Maar liefst 71 procent van de ouders ziet het toetje als de meest ongezonde maaltijd van de dag, zo blijkt uit onderzoek onder ruim 600 Nederlandse ouders in opdracht van GroentenFruit Bureau.

0 reacties:

Een reactie posten