Subscribe Twitter

maandag 24 juni 2013

Voeding in Nederland relatief goedkoop

In Nederland zijn voedingsmiddelen iets goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. In 2012 waren voedingsmiddelen en niet-alcoholische dranken in Nederland 10 tot 15 procent goedkoper dan in Belgiƫ, Duitsland en Frankrijk. De prijzen van deze producten in Nederland zijn de laagste van Noordwest-Europa en liggen net iets onder het gemiddelde prijsniveau van de Europese Unie. In het goedkoopste land, Polen, lagen de prijzen voor voeding en niet-alcoholische dranken bijna 40 procent onder het EU-gemiddelde. In Denemarken, het duurste land, ruim 40 procent daarboven.
De prijs van boodschappen ligt in de meeste populaire vakantielanden hoger dan in Nederland. Alleen in Spanje zijn de prijzen lager. Voor alcoholische dranken betaal je in Duitsland, Frankrijk en Spanje minder dan in Nederland. In Griekenland is alcohol 36 procent duurder, maar zijn sigaretten 31 procent goedkoper dan in Nederland.

1 reacties:

Barend B. zei

Daarom staat in de headline "relatief" dus... het kan misschien zo zijn, relatief goedkoper - maar andere zaken zijn in verhouding met Duitsland of Belgiƫ peperduur. Dan betaal ik liever iets meer voor voeding ipv voor andere zaken veel meer betalen. Overigens het onderzoek komt niet heel betrouwbaar over.

Een reactie posten