Subscribe Twitter

dinsdag 28 mei 2013

Kleurcodering verdubbelt inzicht

Kleurcodering op de voorkant van verpakkingen van levensmiddelen helpt consumenten bij het goed inschatten van het vet-, zout- en suikergehalte van het product. Dit blijkt uit een quiz van Consumers International (CI), die de Consumentenbond in Nederland uitzette. Van de bijna 800 Nederlandse deelnemers schatte 43% het vet-, zout- en suikergehalte goed aan de hand van de huidige etiketten op verpakkingen. Met kleurcodering op de voorkant van de verpakking stijgt dit naar 90%. CI publiceert de uitkomsten op woensdag 22 mei tijdens een belangrijke conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie over diabetes, hart- en vaatziekten, kanker en overgewicht.
Door ongezonde voeding stijgt het aantal gevallen van hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. De Consumentenbond pleit daarom al jaren voor het invoeren van een verkeerslichtensysteem op de voorkant van levensmiddelen. Met kleuren laat dit systeem in één oogopslag zien of er weinig (groen), matig (oranje) of veel (rood) verborgen suiker, vet en zout in een product zit. Daarmee kunnen consumenten eenvoudiger een afgewogen keuze maken. Door de kleuren zijn de producten bovendien onderling goed te vergelijken

1 reacties:

de iPhonedokter zei

iPhone herstellingen bij iPhonedokter. Wij zijn een premium iphone reparatie center voor allerlei smartphones zoals iPhone, iPod, iPad, apple, blackberry, Samsung, Nokia, etc. Alle phones herstellen door ons met garantie.

Een reactie posten