Subscribe Twitter

vrijdag 22 maart 2013

Weer gehaktballetjes bij IKEA

Vanaf zaterdag 23 maart zijn in de Restaurants van alle Nederlandse IKEA vestigingen weer KOeTTBULLAR gehaktballetjes te koop. IKEA heeft afgelopen weken verscherpte maatregelen genomen om de herkomst van de ingredienten beter te kunnen traceren. De nieuwe aanvoer voldoet aan de strengere normen.
Samen met de Zweedse leverancier van de IKEA KOeTTBULLAR en een onafhankelijke instelling voor kwaliteitscontrole heeft IKEA een grondige analyse van het productieproces gemaakt. Dat heeft ertoe geleid dat de toevoerketen sterk is vereenvoudigd. Zo is het aantal toeleveranciers met de helft teruggebracht en wordt er geen gebruik meer gemaakt van tussenhandelaren. DNA testen vinden nu standaard plaats op zowel de grondstoffen als het eindproduct. IKEA gaat deze procedures de komende tijd ook als regel toepassen op alle andere producten waarin vlees is verwerkt. Het doel is de herkomst van alle ingredienten met vlees te kunnen herleiden naar de bron.
IKEA hecht er veel waarde aan om etenswaren van hoge kwaliteit te serveren en te verkopen. Etenswaren die veilig en gezond zijn, en op een wijze geproduceerd worden die vriendelijk is voor het milieu en voor de mensen die het verwerken.

0 reacties:

Een reactie posten