Subscribe Twitter

donderdag 14 maart 2013

‘Niks meer missen van je kind’

Kunnen zien hoeveel je kindje heeft gedronken en gegeten, en hoe lang hij heeft geslapen. Heeft hij zijn knuffel bij zich in zijn bedje? Toch nog even die ene vraag stellen of die foto van een bijzonder moment doorgestuurd krijgen. Ouders willen beter geïnformeerd worden over wat hun kind doet en meemaakt op de kinderopvang. De
Joyn DayCare app geeft ouders die informatie gedurende de dag op een eenvoudige én leuke manier. Met de app, die vandaag wordt gelanceerd, kunnen ouders de ontwikkelingen en bijzondere momenten van hun eigen kind via een smartphone, computer of tablet volgen. Voor de ontwikkeling van de app, die ruim twee jaar in beslag nam, ontvingen de bedenkers een overheidssubsidie.
Janneke van de Heuvel (29), een van de bedenkers van de app: “Kinderopvangorganisaties moeten veel vastleggen: haal- en brengtijden, dagritmes, ontwikkelingen en bijzondere momenten. Op dit gebied bleek nog veel ruimte voor innovatie in de markt. Het werken met de app is bovendien sneller en geeft een heel compleet beeld van de dag. Met de app verbinden we ouders en de kinderopvang op een eigentijdse manier. Met het kind als stralend middelpunt.”
Bij de ontwikkeling is vooral rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid: Met het ingeven van aansprekende iconen deelt de pedagogisch medewerker via een iPad of tablet de informatie met ouders. Chatten kan ook.

0 reacties:

Een reactie posten