Pages

Subscribe Twitter

maandag 20 augustus 2012

Bijzondere olijfolie in Nederland

Maar liefst twee zeer bijzondere olijfolies zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar, de Full Moon Club olijfolie van 2-sterren restaurant De Zwethheul en The Golden Olive Oil met 24-karaats goudvlokken.
Tijdens de eerste volle maan van oktober verzamelen de 150 leden van de Full Moon Olive Oil Club zich in de West Spaanse provincie Extremadura bij het beroemde olijfoliehuis Naturvie om olijven met de hand te plukken en binnen een uur te persen. Bijna alle olijfolie verdwijnt in de koffers van dit Internationale gezelschap, slechts 800 flessen zijn beschikbaar voor niet-leden. Op deze flessen prijkt het logo van het met twee Michelin sterren bekroonde restaurant De Zwethheul in Schipluiden.
Zo mogelijk nog exclusiever is de Golden Olive Oil. Een Kroatische olijfolie met 24-karaats goudvlokken. Het flesje met 200 ml inhoud is verpakt in een luxe houten kist waar 12 ambachtslieden ruim 120 uur aan hebben gewerkt. Naast de olijfolie met de goudvlokken treft men in het kistje ook een speciale uitschenkhandschoen aan en een lidmaatschapskaart.
Goud is al sinds de tijd van de Farao's in gebruik als voedingsupplement en heeft zelfs een officieel E nummer (E-175). Golden Olive Oil laat een stukje witvis niet alleen prachtig glinsteren, maar brengt het ook nog eens mooi op smaak met tinten van amandel, tomaat en gedroogd fruit.

0 reacties:

Een reactie posten