Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 29 mei 2012

Smaak bij koffiebonen belangrijk

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders koffiebonen koopt op basis van de smaak of smaakomschrijving. Maar staat de smaakomschrijving altijd op het pak koffie? En is de koffie dan zowel geschikt voor bijvoorbeeld een espresso in de ochtend en een lekkere cappuccino in de avond? En hoe zit het met keurmerken en wat verklaart de grote prijsverschillen tussen merken en soorten koffie? En welke koffiebonen passen het beste bij jou?
Door het beantwoorden van een zevental vragen krijg je een advies welke koffiebonen uit het assortiment van 45 soorten van Koffievergelijk.nl bij je passen. Een leuke tool om eens te kijken of er andere soorten koffie beter bij je passen dan het merk dat je altijd koopt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 7 Nederlanders altijd hetzelfde merk koffiebonen koopt en dat ook 1 op de 7 Nederlanders bij de aanschaf van koffie vooral let op de prijs.
De adviestool helpt om een antwoord te krijgen op de vraag welke koffiebonen het beste bij je smaak en voorkeur passen, doordat het in percentages weergeeft in hoeverre de soort koffiebonen past bij je beantwoording? Bewust is gekozen om de adviestool enkel geschikt te maken voor koffiebonen omdat daarvan de diversiteit aan merken en smaken het grootst is, de gemiddelde winkel in de stad of op het internet verkoopt al gauw 5 tot 10 variaties.

0 reacties:

Een reactie posten