Subscribe Twitter

maandag 10 oktober 2011

Start proef met mobiel iDeal

Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl begint deze week samen met Rabobank een proef met mobiel iDeal. De proef is bedoeld om te bekijken hoe het immens populaire iDeal op een mobiel apparaat kan worden gebruikt.  huisbezorgd.nl voegt aanstaande woensdag de iDeal betaalmogelijkheid aan haar iPhone app toe. Het is de eerste iPhone app in Nederland waarin met iDeal kan worden betaald. Eten bestellen en direct betalen is tijdens de proef weggelegd voor zo'n 250 proefpersonen. Thuisbezorgd.nl zal deze proefpersonen werven onder de meer dan 100.000 mensen die haar iPhone applicatie tot dusver hebben gedownload.
Het bedrijf is één van de weinige Nederlandse internetbedrijven die daadwerkelijk geld verdienen met een iPhone applicatie. Het verwerkt inmiddels reeds 10% van haar bestellingen mobiel en beklaagde zich vorig jaar al over het gebrek aan mobiel iDeal. Op de reguliere website worden inmiddels bijna de helft van alle bestellingen online betaald. Dit doet vermoeden dat het percentage mobiele bestellers dubbel zo hoog zou kunnen liggen.
Het is volgens Thuisbezorgd.nl een misvatting dat een mobiele applicatie vooral buitenshuis wordt gebruikt. Directeur Jitse Groen: "Veel gebruikers van onze mobiele applicaties zijn helemaal niet mobiel, maar liggen thuis op de bank. Het is dan buitengewoon vervelend dat zij als zij geen geld in huis hebben toch weer naar een normale computer moeten lopen om met iDeal te betalen. Deze proef maakt aan dit laatste ongemak een einde." Een klant kan nu via de Thuisbezorgd app eten bestellen en betalen en krijgt bovendien live status informatie over zijn bestelling, zoals het geschatte bezorgtijdstip. "Hij moet nog wel zelf de deur open doen" aldus Groen.

0 reacties:

Een reactie posten