Subscribe Twitter

dinsdag 1 november 2011

Schoonschrijven met het oog op de kleintjes

Voor het eerst is in Nederland een toetsenbord voor kinderen verkrijgbaar dat voorzien is van schrijfletters én van een hygiënische antibacteriële coating. Gecombineerd met een speciale kindermuis helpt het toetsenbord kinderen te leren lezen, schrijven en links en rechts te onderscheiden. Het toetsenbord is bovendien knoeibestendig. Zowel particulieren als scholen kunnen de set vanaf vandaag aanschaffen via Schoolloods.nl.
Ivo van Bochove, eigenaar van Schoolloods.nl: “Op school leren kinderen te werken met schrijfletters, terwijl toetsenborden zijn voorzien van blokletters. Dat kan verwarrend zijn. Dit toetsenbord is daarom voorzien van blok- én schrijfletters, wat helpt bij het leren lezen en schrijven. Van dit soort toetsenborden bestaan er meer, maar dit is de eerste met een antibacteriële coating. Deze coating helpt de groei van bacteriën tegen te houden, wat verspreiding van ziektekiemen en bijvoorbeeld (griep)virussen helpt voorkomen. Belangrijk, want op toetsenborden en muizen zijn vaak meer bacteriën te vinden dan op een gemiddelde toiletbril.”
Het toetsenbord is ook knoeibestendig, doordat er vijf speciale gaatjes in zijn aangebracht waardoor vloeistoffen kunnen weglopen. Hierdoor kan het toetsenbord zelfs met sop worden gereinigd, zonder het te beschadigen. Het toetsenbord wordt verkocht als set met een antibacteriële kindermuis. De linker en rechter muisknoppen van deze muis hebben verschillende kleuren, wat kinderen helpt onderscheid te maken tussen links en rechts. De set, van het merk Kid-O-Logic, is alleen verkrijgbaar bij Schoolloods.nl voor € 37,50.


0 reacties:

Een reactie posten