Subscribe Twitter

woensdag 22 december 2010

Designkranen bieden gezond drinkwater

Designer Roderick Vos heeft voor het Arnhemse bedrijf Zeromix kranen ontworpen in de Japanse stijl. Dankzij de samenwerking tussen de designer en de fabrikant van kranen, is er een serie designkranen beschikbaar met gezond drinkwater. Het gaat om de eerste lood- en nikkelvrije kraan ter wereld met ook nog eens een exclusief design. Vanaf eind december zijn de kranen uit de Sozu-reeks leverbaar.
Het Arnhemse bedrijf Zeromix is na lang onderzoek in staat gebleken om via een speciaal procedé kranen te produceren uit loodvrij messing. Daarnaast wordt alle aanraking in de waterweg met nikkel en chroom vermeden. Waardoor de kraan zonder deze zware metalen geproduceerd wordt. Designer Roderick Vos gaf deze lood- en nikkelvrije kranen vorm. Dankzij deze samenwerking is er een unieke kraan op de markt beschikbaar die de thema's gezondheid en design combineert.
Als designer deed Roderick Vos ervaring op over de hele wereld. Hij werkte onder andere in München en Tokyo en woonde zes jaar in Indonesië. Sinds 2004 richt hij zich samen met zijn vrouw Claire Vos Teeuwen, vanuit Studio Roderick Vos, volledig op productvormgeving. Zijn aanpak is zeer intuïtief en prototypes worden al in een vroeg stadium in het proces gemaakt. Zo komt hij tijdens het creatieve proces al in aanraking met alle aspecten van vorm, materiaalbehandeling. Roderick Vos: "Het begrijpen van productieprocessen is mijns inziens de basis voor een goed ontwerp."

0 reacties:

Een reactie posten