Subscribe Twitter

donderdag 30 september 2010

Goed bereid kippenvlees veilig voor consumptie

Het RIVM ziet geen aanleiding om het eten van kippenvlees te ontraden dan wel kip uit de handel te nemen, ondanks het gegeven dat ESBL-producerende bacteriën zijn aangetroffen bij rauw kippenvlees in winkels. Als de geldende keukenhygiëne in acht wordt genomen kunnen vlees en eieren veilig gegeten worden. Tijdens het slachten van dieren kunnen ESBL-producerende bacteriën de buitenkant van het vlees besmetten. Het vlees moet door en door worden verhit, zodat alle bacteriën dood gaan. Verder is het belangrijk om rauw kippenvlees en het daarvoor gebruikte keukengerei niet in aanraking te laten komen met andere etenswaren. Het vlees moet gekoeld bewaard worden. Dit vermindert de groei van bacteriën.
Het RIVM zal een tweede deskundigenberaad bijeen roepen om de meest recente inzichten op het gebied van ESBL te bespreken. In het voorjaar vond het eerste deskundigenberaad over ESBL plaats.

0 reacties:

Een reactie posten