Pages

Subscribe Twitter

donderdag 18 maart 2010

Meerderheid Nederlanders redt wel eens maaltijd met ketchup

Hoewel de meeste Nederlanders ketchup eten omdat ze dit een bijzonder lekkere saus vinden, gebruikt meer dan de helft (57%) van onze landgenoten ook wel eens ketchup om minder smaakvol eten lekkerder te maken. Bijna één op de tien mensen (8%) eet de saus wel eens bij spruitjes, maar ook soep (7%), couscous (5%) en sushi (4%) vormen op de vaderlandse eettafel niet-alledaagse ketchupcombinaties. Toch heeft de gemiddelde Nederlander nog lang niet alle geheimen van ketchup ontdekt. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau InSites onder 500 Nederlanders in opdracht van Heinz.
De Nederlander blijkt in vergelijking met het buitenland een traditionele ketchupeter. In ons land wordt ketchup vooral gebruikt in relatief gangbare combinaties met hamburgers (65% eet hier vaak of altijd ketchup bij), snacks (47%), barbecuevlees (44%), tosti's (40%), pasta (34%) en patat (30%). In de ons omringende landen wordt de rode saus 'breder' ingezet. Zo eten veel Scandinaviërs hun pasta met ketchup in plaats van de bij ons gebruikelijke pastasaus en is ketchup in Groot-Brittannië een doodnormaal ingrediënt om mee te koken, zoals bijvoorbeeld bij het bereiden van gehaktballen.
Behalve in variëteit valt er voor Nederland ook nog heel wat te winnen wat hoeveelheid ketchupconsumptie betreft. Terwijl Europees koploper Zweden goed is voor gemiddeld 1,89 liter ketchup per persoon per jaar, blijft de Nederlander steken op 0,87 liter per jaar. Andere grootgebruikers zijn achtereenvolgens Noorwegen, Denemarken, Polen en Groot-Brittannië.

0 reacties:

Een reactie posten