Per jaar wordt er meer dan 150 miljoen keer door consumenten gefrituurd in Nederland. De fabrikanten en leveranciers van friteuses in Nederland - verenigd in de Vlehan - vinden het tijd de gebruikers er op te wijzen hoe de friteuse en in het bijzonder de koude zone friteuse gebruikt moet worden en wat vooral niet te doen mocht er onverhoopt iets fout gaan.
De Vereniging van Leveranciers van Huishoudelijke Apparaten in Nederland (Vlehan) ziet het als haar taak de consument goed te informeren over het veilige gebruik van friteuses. Als er een friteuse wordt aangeschaft is dat in veel gevallen als vervanging van een oud of kapot exemplaar. Vaak wordt de handleiding dan niet meer uitgebreid gelezen en gaat men er van uit dat iedere friteuse gelijk is en hetzelfde werkt. In verband met de vele ontwikkelingen op frituurgebied de afgelopen jaren, met name de introductie van de koude zone friteuse, geven wij een update van het juiste gebruik hiervan. De koude zone friteuse onderscheidt zich ten opzichte van de "normale" frituurpan door het aanwezig zijn van een ten opzichte van de bodem verhoogd verwarmingselement.
Indien er zich teveel water ophoopt onder in de koude zone friteuse, kan dit gaan koken. De stoom die dan ontstaat, kan in uitzonderlijke gevallen de olie uit de friteuse stuwen en voor een gevaarlijke situatie zorgen. Het is daarom zeer belangrijk dat er niet teveel water in de olie of het vet aanwezig is. Waar nodig zullen fabrikanten proberen met constructieve verbeteringen de risico's op zo'n gevaarlijke situatie verder terug te dringen.
maandag 15 maart 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten