Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 9 augustus 2022

Nederland gooit versgekoelde groente weg

Nederlanders willen niet onnodig voedsel verspillen. Zo houdt 75 procent rekening met voedselverspilling bij het winkelen in de supermarkt.

Opvallend genoeg gooit datzelfde percentage ook regelmatig versgekoelde groenten weg, omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voornamelijk sla en komkommer, maar ook voorverpakte mix groenten, spinazie en broccoli belanden in de prullenbak. 

Dat blijkt uit onderzoek van Iglo naar de kennis, houding en het gedrag over versgekoelde en diepvriesproducten.

Meer koken met diepvriesproducten biedt een sleutelrol in de strijd tegen voedselverspilling. Een groot deel van de Nederlanders weet ook dat het gebruik van diepvriesproducten duurzamer is, maar blijft kiezen voor versgekoelde producten. Waarom laten we het vriesvak dan toch links liggen?

Een van de redenen spreekt voor zich. Drie keer zoveel Nederlanders voelen zich aangetrokken tot de versafdeling als tot de diepvriesafdeling in de supermarkt. Maar de resultaten van het onderzoek laten ook een andere oorzaak zien: Nederlanders hebben onvoldoende kennis over de voordelen van diepvriesproducten. Bijna de helft weet nog altijd niet dat diepvriesgroenten en -fruit net zoveel vitamines als versgekoelde groenten en fruit bevatten, en soms zelfs meer. Terwijl eerder onderzoek bevestigt dat dit wel het geval is**.  
 

0 reacties:

Een reactie posten