Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 1 februari 2019

Weer Handwerkbeurs in Zwolle

Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 16e keer plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag 14 februari tot en met zondag 17 februari is de Handwerkbeurs te bezoeken. De beurs groeit nog ieder jaar, dit jaar zijn er ruim 200 exposanten vertegenwoordigd uit binnen- en buitenland die samen een uitgebreid en zeer divers assortiment bieden.

Op de beurs is praktisch elke vorm van handwerken vertegenwoordigd. Van breien en haken tot quilten en patchwork maar ook naaimachines, spinnen, weven, textielverven, kantklossen en borduren. Er is weer aandacht voor textiele hobby’s als middel om ontspanning te vinden in de hectische wereld van vandaag. De laatste trends zijn te bewonderen maar ook aan de geschiedenis van textiel wordt aandacht besteed door bijvoorbeeld de deelname van het Textielmuseum de Kantfabriek.

Naast dat er op de beurs uitgebreid geshopt kan worden bij de vele stands, zijn er ook voldoende mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende handwerkdisciplines. Er is een uitgebreid programma met meer dan 50 workshops per dag. Een aantal bekende namen gaan les geven, zoals textielkunstenares Sophie Santoire, die workshops Fair Isle breien zal geven. In verschillende stands worden demonstraties gegeven in bijvoorbeeld spinnen, weven, quilten en punchen.

0 reacties:

Een reactie posten