Pages

Subscribe Twitter

woensdag 12 december 2018

Kunstkerstboom populair

Step into Christmas, want december is aangebroken! Met een kerstboom en stijlvolle decoratie versiert ruim 70 procent van de Nederlanders deze maand weer zijn huis tot een magical place of joy.

De authentieke kerstboom is alleen steeds minder te vinden in de Nederlandse woonkamer: bijna de helft van de Nederlanders geniet tegenwoordig van een kunstboom. Minder authentiek, maar wel zo duurzaam. Zeker duurzaam als je je bedenkt dat 87 procent van de echte kerstbomen na Kerst uiteindelijk in de vuilnisbak of op de brandstapel belandt.

Wat betreft kerstdecoratie gaan de meeste Nederlanders nog wel ieder jaar de deur uit. Het grootste deel van de Nederlanders (67 procent) gaat voor het inkopen van versieringen - zoals kerstballen, nepsneeuw, sierverlichting, kerststukjes en tafeldecoratie - nog steeds de fysieke winkels in, terwijl een derde (33 procent) zich voornamelijk tot webshops richt. Ook kerstmarkten (53,3 procent) zijn nog steeds een populaire plek voor het shoppen van kerstdecoratie, al blijken tuincentra (met meer dan 80 procent) met stip op nummer één te staan.

Door meer dan de helft van de Nederlanders wordt kerstdecoratie al voor december in huis gehaald. Het merendeel van de Nederlanders (43,3%) zegt jaarlijks tot 50 euro aan deze kerstdecoratie uit te geven, gevolgd door 37,9 procent die meer spendeert.

0 reacties:

Een reactie posten