Subscribe Twitter

woensdag 21 december 2016

Kerstdagen groot feest voor inbrekers

De laatste week van het jaar is de kans op een inbraak 40 procent groter vergeleken met andere weken. Dit blijkt uit onderzoek van Smart Alarm, op basis van politiedata van 2013, 2014 en 2015. Tijdens de kerstdagen komen er gemiddeld 3884 inbraakmeldingen binnen bij de politie. Vooral in de avond komen er opvallend veel meldingen van woninginbraak binnen.

Kijkend naar de kerstdagen en de dag na Kerst, was Tweede Kerstdag de afgelopen jaren licht favoriet bij inbrekers. 34,3 procent van de inbraakmeldingen tijdens Kerst, kwam binnen op Tweede Kerstdag.

Vooral tijdens het kerstdiner worden klaarblijkelijk veel inbraken gepleegd. Wanneer men op bezoek is bij familie, vrienden en kennissen, zien inbrekers kennelijk het ideale moment om toe te slaan.

Tijdens de kerstdagen kwamen de meeste inbraakmeldingen afgelopen jaar namelijk binnen tijdens de avonduren. Vooral tussen 19:00 en 00:00 is een duidelijke piek zichtbaar in het aantal meldingen.

11,7\ procent van de kerstinbraken werd vorig jaar gemeld in politieregio Oost-Nederland. Hierbij gaat het om zowel woning- als bedrijfsinbraken. Ook in de politieregio's Amsterdam en Den Haag werden veel inbraken gemeld. Beide regio's waren goed voor 11,2 procent van alle inbraakmeldingen.

0 reacties:

Een reactie posten