Subscribe Twitter

maandag 24 oktober 2016

Surinaams eten in trek

De Surinaamse keuken is onmiskenbaar bezig aan een opmars in Nederland. Marktleider Faja Lobi ervaart een jaarlijkse groei van 30 procent. De populariteit van de exotische gerechten zoals Roti Masala, Pom, Saoto, is niet alleen zichtbaar in de Surinaamse toko's maar nu ook in de supermarkt. Recentelijk heeft Albert Heijn dit Surinaams assortiment in de wereldkeuken (naast Mexicaanse producten) van 900 filialen opgenomen. Verwacht wordt dat de Surinaamse keuken komende jaren tot de top-5 zal behoren van de populairste buitenlandse keukens in Nederland.

Opvallend aan de stijgende populariteit van Surinaams eten is dat de groei niet of nauwelijks ten koste gaat van andere wereldkeukens, zoals de Mexicaanse, Thaise, Indonesische en Italiaanse keuken. Er vindt dus geen kannibalisme plaats maar er lijkt in het Nederlandse keukenkastje meer ruimte en waardering te zijn voor het Surinaamse eten.


Top-10 Surinaamse recepten
Roti Masala
Roti
Pom
Surinaamse nasi
Surinaamse bami
Moksie Alesie (gele rijst)
Saoto soep
Bara
Losie Foroe
Moksie Meti

0 reacties:

Een reactie plaatsen